Wie zijn wij?

 


Katrien Roos


Ik ben in 1997 afgestudeerd als ergotherapeute aan de Arteveldehogeschool te Gent. In de periode van 1997 tot nu ben ik in heel wat sectoren werkzaam (via tijdelijke contracten) geweest en heb bijgevolg heel wat ervaring kunnen opdoen. Mijn eindwerk ‘Sociale vaardigheidstraining bij 2,5 tot 4-jarigen in een psychiatrisch ziekenhuis’ heb ik in het UZ Gasthuisberg uitgevoerd. Daarna ben ik tewerkgesteld geweest in rust- en verzorgingstehuizen, buitengewoon onderwijs, psychiatrische ziekenhuizen en een beroepsopleidingscentrum voor blinden en slechtzienden waar ik computeropleiding gaf. Mijn laatste werkgever is Blindenzorg Licht en Liefde, waar ik gestart ben met webtoegankelijkheid (BlindSurfer, nu AnySurfer), daarna als adviseur van hoogtechnologische hulpmiddelen (Blind D Mobiel) en laatst als ergotherapeute in de thuisbegeleiding Ganspoel. Een hele boterham, maar met het voordeel dat ik heel wat bagage heb.

Ik behaalde in 2009 een getuigschrift postgraduaat ‘behandelingsmethodieken bij leer- en ontwikkelingsstoornissen aan de PHL te Hasselt om me verder te verdiepen in de kinderergotherapie.


De laatste jaren had ik gemerkt dat er veel vraag is naar ergotherapie aan huis.  Om aan deze vraag tegemoet te komen heb ik de zelfstandige praktijk ‘ergotherapie aan huis’ opgericht.


Naast mijn beroepsleven ben ik getrouwd met Stefan en mama van Dries, Wolf, Amélie en August. Ik mag steeds genieten van een leuke en gezellige drukte in huis.